J�nku Raamat
Raamat
Logi sisse


Eesti Rahva Muuseumi aastaraamat  
    (60. osa)

Eesti Rahva Muuseumi aastaraamat (60. osa)

2017
214 lk
Sisukord:Eesti Rahva Muuseumi aastaraamatu nr 60 esimene, teadusartiklite osa on seekord pühendatud eelkõige toidukultuuri ja toidupärandi uurimisele.
Raamatu lõpuosas saab detailse ülevaate ERMi 2016. a. tegevusest.
Lisaks hoiame fookuses ka museoloogias tähelepanu ja analüüsi väärivaid teemasid.
Artiklitel on kokkuvõtted inglise ja vene keeles.

Sisu
  • Inna Põltsam-Jürjo. Paganate kookidest seakõrvadeni. Transkultuuriline rännak ühe toidu jälgedes läbi sajandite ja kokaraamatute
  • Anu Kannike, Ester Bardone. Köögiruum ja köögikraam Eesti muuseumide tõlgenduses
  • Aivar Jürgenson. Eestlaste toidukultuurist võõrsil
  • Riina Reinvelt. Oma ja võõras toit: 1944. aasta pagulaste toidukogemused ERMi allikate põhjal
  • Helgi Põllo. Toidukultuur Hiiumaa Muuseumis: kogumine, uurimine, vahendamine
  • Ene Kõresaar, Kirsti Jõesalu. Okupatsioonide muuseumist Vabamuks: nimetamispoliitika analüüs
  • Ülevaated

Selle raamatu lisa info

Kapp:
Riiul:
Rida:
Seisukord